dilluns, 16 de maig del 2011

Paren la llei antigai a Uganda

Pareix que la pressió internacional ha tingut algun efecte, ni que siga un granet d'arena i el projecte de llei homòfob a Uganda no ha sigut aprovat. Traduïsc (no del tot acuradament) part del comunicat de l'ONG Avaaz i vos passe enllaços de la BBC i de The Guardian:

La llei antigai a Uganda ha fracassat. Semblava segur que anaven a aprovar-la la setmana passada, però després de les 1.6 milions peticions signades lliurades a Parlament, de desenes de milers de trucades als nostres governs, de centenars d’articles sobre la nostra campanya i d’una protesta mundial massiva, els polítics ugandesos han retirat el projecte de llei!

Va ser a l’últim minut: els extremistes religiosos van intentar aprovar el projecte de lleig dimecres, i van convocar un sessió d'emergència sense precedents al Parlament per a divendres. Però com sempre, vam reaccionar en qüestió d’hores. Enhorabona a tots els qui vau signar, vau telefonar, vau reenviar correus i vau fer donacions a aquesta campanya: amb la nostra ajuda, milers de persones innocents de la comunitat de gai d’Uganda no s’han alçat aquest matí havent d’acarar la possibilitat de ser executats per haver escollit estimar algú del mateix sexe.

Frank Mugisha, un líder valent de la comunitat de gai a Uganda ens va enviar aquest missatge:

"Activistes valents ugandesos de LGBT i milions de les persones arreu del món han unit forces i s’han enfrontat a aquesta horrible llei antihomosexualitat. El suport de la comunitat global Avaaz ha fet caure la balança per impedir que la llei anara avant. La solidaritat global ha tingut un paper enorme."

Aquesta lluita no s’ha acabat. Els extremistes que hi ha darrere d’aquesta llei podrien tornar a intentar-ho d’ací a 18 mesos. Però aquesta és la segona vegada que hem ajudat a derrotar aquest projecte de llei, i continuarem així fins que els qui estan plens d’odi desistisquen.